
بسم الله الرحمن الرحیم
مستندهای مواهب (اعجاز قرآن)
قسمت های 11 - 13
سری مستندهای مواهب به بررسی آیات و نشانه های خداوند در طبیعت که در کتاب خالق آن ها، قرآن بیان شده است، می پردازد.
دیدن این مستندهای علمی را از دست ندهید.
شامل:
تاریکی های سه گانه جنین
گوشتی جویده شده؛ مضغه
وزن ابرها
11. تاریکی های سه گانه جنین
در صورت مشکل در نمایش فیلم یا جهت دریافت این ویدیو اینجا را کلیک نمایید...
آنچه در این قسمت می بینید: ...
« یَخْلُقُکُمْ فِی بُطُونِ أُمَّهَاتِکُمْ خَلْقًا مِنْ بَعْدِ خَلْقٍ فِی ظُلُمَاتٍ ثَلَاثٍ
ذٰلِکُمُ اللَّهُ رَبُّکُمْ
لَهُ الْمُلْکُ
لَا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ
فَأَنَّىٰ تُصْرَفُون »
آیه 6 سوره مبارکه زمر
شما را در شکم های مادرانتان، مرحله به مرحله در میان تاریکی های سه گانه به وجود آورد. این است خدا پروردگار شما که فرمانروایی (مطلق بر همه هستی) ویژه اوست، معبودی جز او نیست، پس چگونه شما را از حق بازمی گردانند؟
قرآن کریم در این آیه به سه مرحله تاریکی جنین در رحم مادر اشاره دارد. هم چنین بیان می کند که انسان در رحم طی سه مرحله آفریده می شود.
تاریکی های سه گانه:
بهتر است ابتدا نگاهی به دیواره هایی که جنین را دربرگرفته است بیندازیم :
تاریکی دیواره قدامی شکم مادر
تاریکی دیواره رحم مادر
تاریکی غشای جنینی (یا غشای آمنیو-کوریونیک یا amniochorionic membrane)
هم چنین پیشرفت در حوزه علم جنین شناسی نشان داده است که زندگی در رحم سه مرحله دارد:
1) دوره پیش رویانی (یا نو رویانی) pre-embryonic
حدود دو هفته اول
2) دوره رویانی embryonic
از حدود هفته ۳ تا ۸
3) جنینی fetal
از هفته نهم تا تولد
همانطور که در کتاب های علمی آمده است، پزشکی امروز نشان می دهد که رشد جنین طی سه مرحله مختلف صورت میگیرد. اطلاعات مربوط به رشد جنین در رحم فقط با استفاده از تجهیزات نوین امروزی قابل دریافت است اما همان گونه که دیدید این آیه شریفه به طور معجزه آسایی توجه ما را به این موضوع جلب می کند که انسان طی سه مرحله ی جداگانه و مجزا خلق می شود.
توجه داشته باشید که قرآن در زمانی نازل شده است که بشر هیچ گونه اطلاعی از این یافته ها نداشته است؛ و درست مانند حقایق علمی دیگری که قرآن کریم بدان ها اشاره دارد؛ این موضوع ثابت می کند که قرآن کریم، جز کلام خدا نیست.
12. گوشتی جویده شده؛ مضغه
در صورت مشکل در نمایش فیلم یا جهت دریافت این ویدیو اینجا را کلیک نمایید...
آنچه در این قسمت می بینید: ...
این قسمت را با آیه ۱۴ سوره مبارکه مومنون شروع می کنیم:
ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً ، فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً ، فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظامًا ، فَکَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْمًا ، ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقًا آخَرَ ۚ فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقین
« آن گاه آن نطفه را علقه گرداندیم، پس آن علقه را به صورت پاره گوشتی درآوردیم، پس آن پاره گوشت را استخوان هایی ساختیم و بر استخوان ها گوشت پوشاندیم، سپس او را با آفرینشی دیگر پدید آوردیم؛ پس همیشه سودمند و با برکت است خدا که نیکوترین آفرینندگان است. »
قرآن در این آیه، به چند مرحله از خلقت انسان در رحم مادر اشاره می کند. در این قسمت ما می خواهیم مرحله تبدیل شدن علقه به مضغه را بررسی نماییم.
در ابتدا باید گفت که جنین در رحم در این مرحله، از نظر ظاهری شبیه به یک تکه گوشت است. هم به خاطر ظاهرش هم به این دلیل که استخوان ندارد. از طرف دیگر وقتی به جنین در این مرحله نگاه می کنیم اینطور به نظر می رسد که آثار دندان روی جنین وجود دارد و انگار که جویده شده است! حال وقتی که به عبارت قرآن برای بیان این مرحله نگاه می کنیم با واژه مضغه رو به رو می شویم. عبارت مضغه به معنای یک تکه گوشت جویده شده است، و یک عبارت معجزه آسا در قرآن برای بیان این حالت است و کاملاً با حقیقت جنین همسانی دارد.
افزون بر این باید اشاره کرد که عبارت مضغه یا همان پاره ای گوشت جویده شده، در آیه ۵ سوره حج نیز به این صورت آمده است:
ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَ غَیْرِ مُخَلَّقَةٍ
« سپس از پاره گوشتی با آفرینشی کامل و غیر کامل »
در حقیقت جنین در این مرحله از نظر ظاهری قابل مشاهده است اما از نظر شکل و اندام ها آنچنان غیر محسوس است که ناممکن است جزئیات آن با نگاه کردن، قابل تشخیص باشد، و تطابق کاملی با بیان قرآن دارد که می فرماید پارهای گوشت شکل یافته و شکل نیافته. استفاده از این اصطلاح بسیار مناسب است چون جنین در مرحله ای است که چند قسمت از بدن محسوس هستند و در عین حال قسمتهای دیگر مانند سر، تنه و اندام های داخلی قابل درک نیستند و هنوز شکل نگرفته اند.
در این رابطه پروفسور دکتر کیت ال مور درباره مرحله ای از شکل گیری جنین که در قرآن به عنوان تکه ای گوشت جویده شده از آن یاد شده است می گوید:
" ما وقتی جنین را در این مرحله مشاهده و بررسی کردیم کاملاً از آنچه که در آیه قرآن بیان شده شگفت زده شدیم، چون در جنین یک رشته از مهره ها در حدود روز بیست و هشتم پیدا میشوند و به این خاطر به طور مشخص به نظر می رسد که آثار دندان روی جنین ایجاد شده است.
ما یک مدل پلاستیکی از جنین در این مرحله ساختیم و پس از جویدن آن با دندان های خودمان مشاهده کردیم که مدل تولید شده کاملاً مشابه این مرحله از جنین بود. این مدل به خوبی توضیح میدهد که چرا قرآن، جنین انسان را در این مرحله به صورت تکهای گوشت جویده شده توصیف کرده است"
اکنون اجازه دهید درباره این موضوع فکر کنیم که ما چگونه می توانیم این واقعیت را که قرآن در ۱۴۰۰ سال پیش بیان فرموده است توضیح دهیم. در حالی که با پیشرفت دانش پزشکی حقیقت این موضوع در سالهای اخیر کشف شده است.
تنها دو احتمال وجود دارد یا قرآن کلام همان خدایی است که بشر را آفرید و آن را به صورت پارهای گوشت جویده شده در رحم مادر درآورد؛ یا اینکه حضرت محمد (ص) که خواندن و نوشتن نمی دانست این واقعیت را خودش کشف کرد و در کتابش نوشت. غیر ممکن است که یک انسان دانا احتمال دوم را قبول کند.
پس قرآن، کلام جاویدان خداوند است و آیات معجزه آسای آن که انسان را به شگفتی وا می دارد توسط پیامبر او به ما ابلاغ شده است.
13. وزن ابرها
در صورت مشکل در نمایش فیلم یا جهت دریافت این ویدیو اینجا را کلیک نمایید...
آنچه در این قسمت می بینید:
ابتدا می خواهیم که از شما چند سوال بپرسیم: آیا شما درباره وزن ابرها اطلاعاتی دارید؟ فکر می کنید که وزن ابرها چقدر است؟ بگذارید ساده تر بگوییم، به نظر شما ابرها سبک هستند یا سنگین؟
احتمالاً پاسخ شما این است: سبک
اما قرآن کریم ۱۴۰۰ سال پیش بیان فرموده که ابرها به هیچ وجه سبک نیستند بلکه برعکس، بسیار سنگین هستند:
وَهُوَ الَّذِی یُرْسِلُ الرِّیَاحَ بُشْرًا بَیْنَ یَدَیْ رَحْمَتِهِ
حَتَّىٰ إِذَا أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَیِّتٍ فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِنْ کُلِّ الثَّمَرَاتِ
کَذَٰلِکَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ
و اوست که بادها را بشارت دهنده در پیشاپیش (باران) رحمتش میفرستد؛ تا ابرهای سنگینبار را (بر دوش) کشند؛ (سپس) ما آنها را به سوی زمینهای مرده میفرستیم؛ و به وسیله آنها، آب (حیاتبخش) را نازل میکنیم؛ و با آن، از هرگونه میوهای (از خاک تیره) بیرون میآوریم؛ و این گونه (که زمینهای مرده را زنده کردیم،) مردگان را (نیز در قیامت) زنده میکنیم، شاید متذکّر شوید!
سوره مبارکه اعراف ، آیه 57
هُوَ الَّذِی یُرِیکُمُ الْبَرْقَ خَوْفًا وَطَمَعًا وَیُنْشِئُ السَّحَابَ الثِّقَالَ
اوست که برق را به شما نشان میدهد، که هم مایه ترس است و هم مایه امید؛ و ابرهای سنگینبار ایجاد میکند!
سوره مبارکه رعد ، آیه 12
همانگونه که می بینید قرآن کریم ابرها را به صورت سنگین توصیف فرموده است. اکنون باید دید که دانشمندان در این باره چه می گویند. بر اساس پژوهش هایی که در سالهای اخیر انجام شده است رقم های بسیار شگفت انگیزی از وزن ابرها کشف شده است. به عنوان مثال یک ابر کومهای بارا) یا کومولونیمبوس Cumulonimbus) که ابری صاعقه دار است می تواند ۳۰۰ هزار تون آب را با خود حمل کند، یعنی ابرها می توانند وزنی به اندازه ۳۰۰ هزار تون داشته باشند!!! این یک واقعیت است که یک توده ۳۰۰ هزار تونی بدون اینکه هیچ تکیهگاهی داشته باشد در آسمان بالای سر ما در حال حرکت است. این حقیقتی است که ذهن را متحیر می کند و جالبتر آنکه این موضوع در قرآن ذکر شده است.
وزن آب باران در منطقهای با وسعت ۵۰ کیلومتر مربع، با احتساب یک سانتی متر بارش، حدود ۵۰۰ هزار تون می باشد.
اکنون بیایید این موضوع را بررسی کنیم؛ در زمانی که قرآن نازل شد برای مردم امکان نداشت که این اطلاعات را درباره وزن ها داشته باشند. از این گذشته حتی ما خودمان قبل از این که این حقیقت را بدانیم فکر می کردیم که ابرها سبک هستند در حالی که صدها هزار تون وزن دارند.
چگونه می توان پس از شنیدن این حقیقت، در حقانیت قرآن و این که آیاتش از طرف خداوند متعال بر پیامبرش نازل شده است شک و تردید کرد. آری قرآن کلام همان خدایی است که ابرهای هزاران تونی را توسط بادها جابجا می کند، تا آن ها را به سرزمین های مرده رسانده و حیات را آغاز کند.
ادامه دارد.......
مستندهای مواهب(اعجاز قرآن)-قسمت های 6-10 |
فرضیه ی تکامل؛ منطقه ی ممنوعه! (4)دستاویز فسیل ها !!! (قسمت اول) |
.